שלום בית וסכסוכים בין בני זוג


| התוכן | עמוד הקודם | עמוד הבא

ומבקש את מחילתו . החותן עוצר מבעדו לכשקו י מרים ראשו וסולח לו . האשה לא מחוייבת בטכס בקשת הסליחה מפאת כבודה, ואין היא מדברת אלא כשכשאלת, כחלק מחיכוכה הטוב לנישכות וצניעות. לאחר מכן מברך ה"קייס" (או הזקן שבקבוצה) על המוגמר ולעיתים מצטרפים מבוגרים נוספים לברכות. לאחר הברכות יושבים כולם לסעודה קלה ובזה מסתיים התהליך. יש "שימאגלאוץי" שאיכם אוכלים או שותים עד שאין שלום בית. (כאמור כמשך תהליך זה. ברציפות החל ממספר שעות עד למספר ימים). יש לצייו שאין ה"שימאגלאוץ'" מקבלים שכר בעבור מילוי התפקיד, אלא עושים זאת לשם שמים ולשם השכנת שלום באזור.

4 ‏. "עירק" על ידי הכהן (ה"קייס") : ה"קייסו‏ץ'" היוו את המנהיגות הדתית והסמכות השיפוטית העליונה של העדה, בדומה לסמכויות בית הדין בישראל. במקרה ו"קייס" לא היה מעורב בתחילת התהליך י וה"שימאגלאוץי" לא הצליחו להשכין שלום בית, היו פונים לייקייס" שלהם שיסייע בכך . למעשה לכל משפחה ולכל כפר היה קייס שלהם (ואם לא היה בכפרי היה אחד לאזור), שכר ‏שב כמעין מורה ומדריד ואליו היו פונים בכל בעיה ושמחה. חיתה זו ר ‏לק מאחריותו של ה"קייס" לדאוג להשכנת שלום בית. לפי הצורך הוא היה כעזר ב"שימאגלאוץ'" נוספים, בתהליך דומה לזה שכבר תואר.

‏מרבית הסכסוכים היו מגיעים לידי פתרון בדרכים שפורטו להלן, וכאשר אלו לא כפתרו י היו ה"שימגלאוץ'" ו"הקייס" מסייעים לזוג להתגרש.

5 ‏. במקרים כדירים ביותר (בעיקר בנושאי ממון) חיתה פנייה של אחד מבכי הזוג לבית המשפט האזרחי של הממשלה ("יפירדה בית") דבר אשר ‏לא נתקבל בעיר יפה על ידי היהודים האחרים, כיוון שזה נוגד את ‏המנהגים היהודיים המקובלים. בשום מקרה לא היתה פנייה לבית המשפט האזרחי בנושא גירושין, שחיתה בסמכותם הבלו.גדית של ה"קייסוץ'" והיישימאגלאוץייי היהודיים .

‏ד . סדרי גירושין

‏כאמור, גירושין מתבצעים רק לאחר שמוצו כל הכסיוכות להשיג שלום בית. לאחר שככשלו מאמצים אלו פונים בכי הזוג "לשימאגלאוץ'" כשלעיתים גם נוכח "קייסיי בטכס. מתחיל משא ומתן בין בני הזוג המתקיים בנוכחות ההורים, אך בדרך כלל ללא התערבותם, לפחות בשלב

7

שלום בית וסכסוכים בין בני זוג

| התוכן | עמוד הקודם | עמוד הבא