| התוכן | עמוד הקודם | עמוד הבא
איפוק רגשי, הסוואה והסתרה של רגשות, שליטה על היצרים, ניתן לתארם כיילשמור רגשות בבטןיי. בדומה לסודות, גם רגשות אין נוהגים לחשוף, ואיפוק רגשי הצביע באתיופיה על בגרות אישית, לעומת ההתנהגות האימפולסיבית והלא מאופקת של גיל ההתבגרות (המכונה גם ייתקופת האשיי באתיופיה או גיל הייטפש עשרהיי בארץ).
קתרסיס במובן המערבי, במסגרת טיפול עם מטפל זר, לא היה מוכר, ודיבור על דברים מכאיבים תוך ביטוי רגשות, היה נעשה בדרן כלל בחיק המשפחה או עם ייבעל הסודיי . כן שביטוי רגשות ועיבודם במסגרת התהליך הטיפולי המערבי הינם תחום חדש' לא מוכר ומורכב ביותר שדורש זמן ואמון רב בדמות הטיפולית - כדי שדמות זו תוכל לשמש כייבעל סודיי גם בנושאי הרגשות.
מכאן ייקל להביו את החששות והציפיות שיש לעולים מהקשר עם העובד המקצועי. העובד מצפה מהעולה לספר לו את בעיותיו וקשייו, אשר הערלה תופס כייסודרתיי שלו ושל בני משפחתו. הוא מתבקש לספר סודות אלו לאדם שאיננו ייבעל הסודיי שלו ושלא שיין למשפחה, ואשר שאלה מרכזית לגביו היא באיזו מידה ידע העובד לשמור סוד ולא לגלותו ולפגוע בעולה ובמשפחתו ?באיזו מידה ניתן לסמוך על מי שרושם ומתעד את הנאמר, רושם דוחייות, מתייעץ עם אנשי צוות אחרים, או אף נעזר במתרגם? האם יכול אדם כזה להיות תחליף הולם לייבעל הסודיי שהיה קיים באתיופיה ? למרות כל סימני השאלה, מסתמן כיום שינוי וישנם עולים המוכנים לקבל את ההיבטים "הטיפוליים האישייםיי שבקשר עם איש המקצוע, ומרננים לשתפו יותר בייסודותיהםיי וברגשותיהם . נראה שמידת השיתוף קשורה למידת האמון שנוצר כלפי העובד ובהערכה באיזו מידה תקדם ההחשפות את מטרותיו ורצונות<יו . דוגמא שכיחה חינה פניית אשה אל העובדת המקצועית בטרוניות על התנהגות בעלה כלפיה. במקרים אלו רצוי שהעובדת תשקול אם יש מקום לערב את מערכת התמיכה המסורתית (בני משפחה, "בעלי סודיי, חכמי העדה ונו•) הן לצורן הבנת הסכסוך והן לשם פתרונו I ותרן נקיטת זהירות בפניתה הישירה לנוגעים בדבר . 20 |
![]() |