שלום בית וסכסוכים בין בני זוג


| התוכן | עמוד הקודם | עמוד הבא

ו. לחצים כלכליים עקב השכר הנמוך, מקשים מאד גם הם, ומחייבים ויתורים רבים. ההוצאות הכספיות רבות מאד. בנוסף להוצאות הרגילות של כל משפחה ישראלית, ישנן הוצאות על סיוע לקרובים באתיופיה, ועל נסיעות רבות לארועים משפחתיים שחינם רבים מאד ומחייבים השתתפות. פעמים העדרויות בגיר ארועים משפחתיים עלולה להביא לקיזוז בשכר עובדים שנעדרו ממקום העבודה ואף לפיטוריהם.

‏ז . "טעויותיי ברישום מעמד אישי בעת העלייה, כמו רישום אחד מבני הזוג כגרוש והשני כנשוי לו' רישום קטינים נשואים ללא ילדים - כרווקים, "טעויותיי ברישום גיל וכדי מהווים לעיתים אינדיקציה לבעיות שהיו קימות עוד באתיופיה, אך הם גם מהווים פוטנציאל למתח ולטענות הדדיות (ואיו לכך בהכרח קשר אם מקור הייטעותיי הוא פקיד הממסד או העולה).

‏ח. מוטיבציה חזקה ללימודים הביאה כנראה חלק מהזוגות הצעירים ללא ילדים לחרשם כפנויים, כשחיי המשפחה נדחקים למקום שולי. בקרב זוגות נשואים אשר בהם לשני בני הזוג שאיפות בתחום הלימודי גובר המתח בשל המציאות המחייבת ויתור מצד אחד מבני הזוג.

‏ט. עליית בני זוג בנפרד לארץ, אשר לעתים נבעה מאילוצים שונים, (ולעיתים הצביעה על קיום בעיות בעבר), היוותה בעיקר בתקופה הראשונה לעלייה כר פורה למתחים. חשדות לבגידה בעת הפירוד וקושי לקבל את הפער הגדול שנוצר בין בני הזוג בידיעת השפה וביכולת להסתדר בחיי היומיום אפיינו זוגות אלו .

י. ‏"נישואין בסודן" שנערכו תחת אילוצים כבדים של חיים בצל המות, מתוך הידיעה שהם שיגבירו את סיכויי ההישרדות שלהם, בעיקר של הנשים במחנות הפליטים, התגלו כנישואים פחות יציבים.

‏ה. תהליכי תיווך פישור וגירושין בקרב עולי אתיופיה ‏מערכת הפיקוח החברתי והמנגנונים המסורתיים שסייעו לפתרון קונפליקטים בצורה יעילה באתיופיה נשחקו במידה רבה עם העליה לארץ .עם זאת ניתן גם כיום להסתייע, במידה רבה, בדפוסים מסורתיים של פיקוח חברתי לפתרון סכסוכים.

15

שלום בית וסכסוכים בין בני זוג

| התוכן | עמוד הקודם | עמוד הבא