שלום בית וסכסוכים בין בני זוג


| התוכן | עמוד הקודם | עמוד הבא

3 ‏. המצב בישראל

‏א. תהליכי תיווך ופישור בחברה הישראלית

‏מתחים וסכסוכים בין בני זוג הינם תופעה שכיחה המסתיימת בדרן כלל בהשלמה בין בני הזוג, לעתים בסיוע בני משפחה וחברים בעדות שונות ישנם מנגנונים מסורתיים נוספים המסייעים גם הם בתהליך זה. סכסוכים חריפים ו/או ממושכים המאיימים על שלום הבית וקיום המשפחה יכולים פעמים רבות להגיע לפתרון חלקי או מלא על-ידי הסתיעות גם באנשי מקצוע המומחים לכך . אנשים אלו יכולים להיות עובדים סוציאליים, פסיכולוגים או פסיכאטרים העובדים במסגרת ציבורית כמו : מחלקות לשירותים חברתיים, תחנות לבריאות הנפש או בארגונים וולנטריים ופרטיים . בישובים שונים בארץ קימות גם תחנות לייעוץ לנישואין במחלקות לשירותים חברתיים, כעמותות עצמאיות או כארגונים פרטיים. כמו כן קיימות מסגרות לטיפול משפחתי, מסגרות לתיווך ופישור בגירושין היכולות לסייע לצדדים להגיע להסכם גירושין בצורה מכובדת ומתוך הבנה והסכמה.

‏ב. תהליכי הגרושין בישראל

‏מוסד הגירושין בישראל מבוסס על עקרונות המשפט העברי, ומצוי בטיפול הבלעדי של בית הדיו הרבני . על פי עקרונות אלו מתבצעים הגירושין בהסכמה הדדית של בני הזוג. יש לציין שבתהליך הגירושין ישנם מרכיבים נוספים אשר לגביהם סמכות הטיפול ניתנת גם לבית המשפט האזרחי, ובידי בני הזוג נתונה ההחלטה לאן לפנות בראשונה, כמו מזונות אשה וילדים ואחזקת ילדים . הסמכות לבצוע גירושין (כלומר למתן גט) ולשלום בית נתונה בלעדית בידי בית הדין הרבני .דיון בחלוקת רכוש בהעדר הסכמה בין בני הזוג, כלומר ענייני ממון, נתונה בידי בית המשפט האזרחי בלבד .

1 ‏. גרושין בהסכמה : טעונים הסכמה מלאה של שני הצדדים . בדרן כלל, יחד עם ההסכמה להתגרש' עורכים בני הזוג הסכם המסדיר את מכלול היחסים ביניהם :

10 ‏

שלום בית וסכסוכים בין בני זוג

| התוכן | עמוד הקודם | עמוד הבא